Personalen på vår lokal framför kameran

Foto: Ronnit Hasson


Vår Lokal

Vår Lokal är en modern bygdegård med en restaurang, ett kafé, ett vardagsrum, ett kontor och en kulturscen.

Restaurangen drivs av Daniel Israelsson Casta, vars koncept är festlig vardagsmat med ena benet i svensk husmanskost och det andra i de franska och syriska köken. Den röda tråden är växtbaserat i säsong med fokus på svenska baljväxter. Baren domineras av sydfranska ekoviner, italienska naturviner, samt regionalproducerad öl.

Fikautbudet består av veganska sötsaker och bakverk av Gnesta Hantverksbageri, Humbles-Göran och Mariams catering och bakverk. Kaffet kommer från det nystartade lokala rosteriet: Trappgatans Kafferosteri.

Enkelt, gott och elegant!

Vår Lokal jobbar lokalt med Bonden på Södertuna, Coop Gnesta och keramikern Sonja Kedem.

Priser och nomineringar

Restaurangen är listad av Sörmlands Matkluster och Stockholm Good Food Guide. Se relaterad information. År 2022 var restaurangen finalistnominerad till White Guides hållbarhetspris: 100% Cirkulärt. År 2023 är Vår Lokals restaurang vinnare av LUXlife Magazines pris i kategorin: Best Community Restaurant 2023 – Sweden.

Kulturscen

Vår Lokals populära kulturscen erbjuder förutom jamkvällar, konserter med ett brett utbud av musik. För att se kalendariet, gå in på Vår Lokals facebooksida. Se relaterad information.