Simskola på Freja Bad & Gym

Att lära sig att simma och vara bekväm i vatten är en grundkunskap som alla behöver. Hos oss kan du ta del av plask och lek och simskola med utbildade simlärare. På ett lugnt och tryggt sätt får du lära dig grunderna.

Freja Bad & Gym erbjuder två typer av simundervisning. Det finns plask och lek och simskola för nybörjare. Betalning sker vid första tillfället. Avlämning av barn till simskolan sker vid gången utanför duschrummet där simlärare tar emot barnen. Du som förälder är välkommen att slå dig ner i vår kafeteria medan du väntar. Vi tar hand om ditt barn på ett tryggt och säkert sätt.

Anmälan till höstens simskolor.

Anmälan öppnar måndagen den 10 augusti.

Anmälan görs via e-tjänst, klicka här för att komma till e-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Plask och lek (startar hösten 2020).

Plask och lek är till för barn som inte kan simma och har behov av att skapa en trygg relation till vattnet för att förbereda sig för framtida simskola. Plask och lek består av 10 tillfällen till en kostnad av 900 kr. En plask och lekgrupp består av max 10 barn.

Grupp 1:
Startdatum: 31 augusti 2020
Ålder: Från fyllda 4 år och uppåt
Tid: Klockan 17.00 till 17.40

Simskola för nybörjare, 2 grupper.

Simskola för nybörjare riktar sig till barn som har tagit doppingen men ännu inte kan simma. Kravet för doppingen är att kunna göra följande saker tre gånger: Dyka under en rockring eller liknande samt hoppa i från bassängkanten eller brygga.

Målet med simskola för nybörjare är att barnet ska kunna simma 10 meter bröstsim på grunt vatten genom att använda arm- och bentag. Simskolan består av 10 tillfällen till en kostnad av 1000 kr. En grupp för nybörjarsimskola består av max 10 barn.

Grupp 2:
Startdatum: Måndagen den 31 augusti 2020
Ålder: Från fyllda 6 år och uppåt
Tid: Klockan 17.50 till 18.30
Grupp 3:
Startdatum: Tisdag den 1 september
Ålder: Från fylda 6 år och uppåt
Tid: Klockan 17.00 till 17.40

Simskola fortsättningsgrupp (startar hösten 2020).

Simskolans fortsättningsgrupp riktar sig till barn som har simkunskap motsvarande kravet för silvergrodan och som ska utveckla simtekniken. Kravet för silvergrodan är att barnet kan simma 10 meter och hoppa i från bassängkanten eller brygga på grunt vatten, att kunna doppa hela huvudet under vattnet och ta upp ett föremål från botten.

Målet med simskolans fortsättningsgrupp är att barnet ska kunna simma 25 meter och hoppa i från bassängkant eller brygga på djupt vatten. Simskolan består av 10 tillfällen till en kostnad av 1000 kr. En fortsättningsgrupp för simskola består av max 10 barn.

Grupp 4:
Startdatum: Tisdagen den 1 september
Ålder: Från fyllda 6 år och uppåt
Tid: Klockan 17.50 till 18.30