Skicka in ditt evenemang här

Evenemangskalendern är en effektiv marknadsföringskanal som är helt kostnadsfri. Finns ditt evenemang i vår kalender når du, som arrangör, ut till en stor publik. Fyll i formuläret och skicka in dina uppgifter till oss senast 14 dagar innan evenemanget startar.

Tänk på att skriva utförligt och informativt om ditt evenemang, minst 200 tecken.

Frågor och svar

Vilka evenemang publicerar ni?

Arrangemang som är öppna för alla och där det tydligt framgår om det exempelvis riktar sig till barn, seniorer eller andra grupper. Likaså publicerar vi kurser eller föredrag under en dag eller max en helg. Vi publicerar inga reklamerbjudanden, politiska eller religösa evenemang.

Hur ska jag skriva för att marknadsföra mitt evenemang?

Beskriv noga vad ditt evenemang innehåller. Din text ska innehålla minst 200 tecken. Texten ska innnehålla information om evenemanget och information om aktören (exempelvis konstnären, artisten, författaren, artisten, laget eller verksamheten). När all information finns med och medborgarkontoret har godkänt evenemanget listas det i vår evenemangskalender.

Kan jag få med en bild?

Skicka gärna med bilder. Om du skickar bilder på en eller flera personer så ska de ha godkänt bilden innan publicering i digital form enligt GDPR. Är det barn med på bilden måste vårdnadshavare godkänt att bilden publiceras.

Hur stor får bilden vara?

Vi kan inte ta emot allt för stora eller megabyte-tunga bilder. Bilder som är tagna med en vanlig mobilkamera räcker bra. Önskad bildstorlek är 620 pixlar bred och 330 pixlar hög. Tänk på att bilder för webbpublicering ska ha en upplösning på 72 dpi. Ange alltid fotografens namn.

Kan jag marknadsföra mitt evenemang på fler sätt?

Självklart kan du det. Om du har fyllt i formuläret korrekt och bifogat en godkänd bild hjälper vi dig att sprida ditt evenemang på två sätt. Antingen genom Veckans Axplock eller så delar vi ditt evenemang i sociala medier (facebook och twitter).
Vill du veta mer om hur du marknadsför ditt evenemang så kan du läsa Gnesta kommuns checklista. Pdf, 2 MB.

Är evenemangskalendern bara till för kulturella arrangemang?

Nej. Vi ser gärna att fler evenemang som rör idrott, motion och friluftsliv finns med. Vid årets slut sammanställs det gångna årets alla evenemang. Vi får då ut statistik på allt som händer och sker under ett år i Gnesta kommun.