Servicecenter

Servicecenter är ett informationskontor som är till för kommunens invånare och besökare. Här får du information om kommunens olika verksamheter, om andra myndigheter och hjälp med enklare ärenden. På Servicecenter finns också kommunens turistinformation. 

För att komma i kontakt med oss kan du antingen ringa till oss eller besöka vår informationsdisk vid Marieströmsgatan 3, vi delar samma lokaler som biblioteket.

På Servicecenter kan du bland annat få hjälp med:

Budget- och skuldrådgivning

Våra budget- och skuldrådgivare hjälper dig med råd och stöd. Ring eller skicka e-post så bokar vi ett möte. Se relaterad information.

Konsumentvägledning

Våra konsumentvägledare hjälper dig i konsumentfrågor. Ring eller skicka e-post så bokar vi ett möte. Se relaterad information.

Borgerlig vigsel

Om du och din partner vill ha en vigsel utan religiösa inslag kan ni välja att viga er borgerligt. Servicecenter administrerar den borgerliga vigseln och tar emot alla blanketter. Vi kan även hjälpa till med plats och vittnen.
Se relaterad information.

Inlämning av vattenprover

Vi tar emot vattenprover varje helgfri tisdag mellan klockan 10:00-13:00. Se relaterad information för hämtningsschema.

Boka lokal

På Elektron, Västra Storgatan 15 finns det två lokaler att hyra, A-salen och B-salen. Vi hjälper dig att boka lokal. Du kan också skicka en bokningsförfrågan genom vår bokningskalender. Se relaterad information.

Publika datorer

På Servicecenter finns flera publika datorer. På dessa datorer kan du surfa, söka information och skriva ut dokument. Du har även möjligheten att sitta en längre stund för studier.

Kopiera och skanna

I våra lokaler kan du skriva ut, skanna och kopiera. Kontakta oss för prisinformation.

Gröna soppåsar, almanacka och p-skiva

Har dina gröna påsar tagit slut? Hos oss på Servicecenter kan du hämta nya. Även kommunens almanacka och P-skiva finns att hämta här.

Kartor

På servicecenter finns tätortskarta och besökskarta. Dessa är gratis.

Lotteritillstånd för föreningar

Har din förening tänkt att ha lotteri behövs ett tillstånd. Läs mer här.

Parkeringstillstånd för rörelsehindrad

Blankett för ansökan om parkeringstillstånd finns på servicecenter.
Se relaterad information.

Polisen

Polisen har personal på plats i sin lokal vid Servicecenter på tisdagar
10.00 - 17.00 (lunchstängt 12.00 - 13.00). När polisen inte är på plats kan Servicecenter hjälpa till med att skriva ut blanketter och andra frågor. Du kan också lämna in hittegods hos oss.

Scenen på Strömmentorget

Vill du låna scenen på Strömmentorget kontaktar du servicecenter för bokning och information.

Skatteverket

Du kan skriva ut blanketter och annan information gällande deklarationen på Servicecenter till en kostnad av 2 kr per sida. Observera att du inte kan lämna in deklarationen på servicecenter eller på någon annan plats i kommunen. Deklarationen kan du lämna in till närmaste skattekontor eller skicka in den med post till Skatteverket.

Tomtkö

Om du vill ställa dig i tomtkön eller veta mer kan vi på Servicecenter hjälpa dig. Se relaterad information.

Torgplats

Vill du använda någon av kommunens torgplatser? Vänd dig till Servicecenter för mer information om villkor och priser för att använda torgplatserna i Gnesta.

Turistinformation

Här finns aktuell information om vad som finns att se och göra i Gnesta kommun. Vi har broschyrer om sevärdheter, cykelturer, Sörmlandsleden med mera. Även cyklar, cykelhjälm och flytväst finns att hyra här.

Utställningar

Aktuella planutställningar och översiktsplaner ställs ut på Servicecenter.

Utlämning av resekort för gymnasieelever

Under varje termins början kan du hämta ett kort för resor till och från gymnasiet. Mer information kommer inför varje läsårsstart.

Återvinningsgården

Du som inte bor i Gnesta kommun kan köpa ett passerkort till Återvinningsgården. Vi hanterar även ansökan och påfyllning av företagskort. Se relaterad information.