En uppslagen bok framför en bokhylla

Bibliotek

Gnesta bibliotek består av ett huvudbibliotek i Gnesta och en filial i Stjärnhov. Hos oss kan du låna böcker, ljudböcker, filmer, tidskrifter och använda internet kostnadsfritt.

Biblioteket är inte stängt utan verksamheten ställer om. Det innebär att du som låntagare får samma goda service men just nu tas inte fysiska besök emot i själva biblioteket. Det går fortfarande utmärkt att låna och beställa böcker på bibliotekets webbplats, eller genom att ringa biblioteket. Böckerna avhämtas på servicecenter, Marieströmsgatan 3 i Gnesta. Bokade barngrupper kommer i vissa fall att tas emot.

Så här lånar du böcker när biblioteket är stängt för besök:

  • Ring eller mejla biblioteket så vi kan förbereda din bokbeställning.
  • Sedan ringer du när du är utanför biblioteket.
  • Vi kommer då ut med dina böcker och ställer dem på bokvagnen utanför biblioteket.
  • Vänta gärna vid röda markeringen så håller vi alla rätt avstånd.

På onsdagar kommer vi med beställda böcker till Björnlunda och Laxne. Ring eller mejla oss för tid och plats.

All återlämning av böcker sker genom bokinkastet på biblioteket i Gnesta eller bokinkastet på filialen i Stjärnhov.

Biblioteket i Stjärnhov

Från och med 7 november 2020 är även biblioteket i Stjärnhov är stängt för besök. Du kan hämta ut beställda och reserverade böcker utanför Stjärnhovs bibliotek på onsdagar mellan 14.00-15.00.

Bibliotekets webbplats

På bibliotekets webbplats kan du reservera och låna om. Du kan också låna e-böcker och e-ljudböcker samt filmer via Viddla. Se relaterad info.

Du behöver ha ett lånekort hos oss och en pinkod för att kunna logga in på bibliotekets webbplats. Ring biblioteket om du behöver hjälp.