Den färgglada trappgatan i gnesta.

Trappgatan

Under 2012 arbetade elever på Frejaskolan i Gnesta med projektet Mitt Gnesta kring ortens offentliga rum. 129 färgglada trappsteg blev det härliga och färgsprakande resultatet.

Alla årskurs 8-elever på Frejaskolan i Gnesta arbetade under 2012 kring ortens offentliga rum i projektet Mitt Gnesta. Det var ett samarbete med Art Lab Gnesta där kreativitet och inflytande stod i fokus. Genom stadsvandringar, diskussioner om vilka platser som inte är tillräckligt snygga och trygga, en frågestund med kommunens plan-och byggchef och eget skapande presenterades elevernas direkta ingripande. Den 23 maj 2013 invigdes projektet som fick stor uppmärksamhet.

Omtyckt projekt blir till permanent konstverk

Eftersom trappgatan blev en sådan succé beslutade Gnesta kommun att beställa och köpa in trappan som ett konstverk. Nya trappsteg tillverkades i ett beständigt material så att vi kan beskåda den för en lång framtid. Trappan skyddas mot vinterslitage och monteras ner för vintern så de inte tar skada av skottning, sand och salt. Som ett vårtecken sätts de tillbaka igen i maj månad och får åter lysa upp tillvaron för oss alla.