Klämmingsbergs badplats

Klämmingsbergsbadet

Fem kilometer norr om Gnesta hittar du Klämmingsbergsbadet. En fullt utrustad badplats med möjlighet till övernattning. Packa din filt och picknick i korgen och njut av fint bad och vacker natur!

På Klämmingsberg kan du njuta av sol, skugga, bad och en fantastisk natur. I kiosken finner du ett enklare utbud av glass, fika och något lite matigare. Klämmingsbergs uthyrning av husbil/ husvagnsplatser, stugor och kioskverksamhet drivs av en privat entreprenör, Strandvillan.

Tillfällig parkering

Från midsommar till den sista augusti 2024 finns en tillfällig parkeringsyta på gärdet innan bron på höger sida för badgäster.

OBS! Parkering utmed vägen är inte tillåtet, det kan blockera vägen för räddningstjänst och ambulans.

Öppettider kiosk

Kiosken har öppet mellan klockan 11.00 till 18.00 under den officiella badsäsong, mitten av juni till mitten av augusti. Vid dåligt väder är kiosken stängd.

Så hittar du hit:

Med bil från Gnesta åker du mot Mariefred. Efter cirka fyra kilometer svänger du höger vid skylten Klämmingsberg 2. Vägen till Klämmingsbergsbadet går via vägen till Laxne/Mariefred. Vägbommen vid Kattnäs kyrka är öppen från 1 maj till 30 september. GPS-koordinater är: 6551366, 632455

Här finns:

 • Sandstrand
 • Bryggor
 • Omklädningsrum
 • Hopptorn
 • Beachvolleyplan
 • Toalett
 • Kiosk
 • Livräddningsboj
 • Livräddningsflotte
 • Ramp för rullstol
 • Grillplats

Hur varmt är det i vattnet?

Vi har sensorer vid Klämmingsbergsbadet som mäter vattentemperatur varje timme och skickar datan vidare till en databas. Sensorerna sitter monterade på cirka en meters djup i sjöan.

Aktuell information om vattentemperaturen Länk till annan webbplats.

Provtagning av vattenkvaliteten

Gnesta kommun tar regelbundet prover. Vattnet kontrolleras främst på bakterier och algförekomst. Prover tas varannan vecka på Klämmingsbergsbadet.

Möjlighet till övernattning

Det finns fyra småstugor med fyra bäddar för uthyrning. En av stugorna är tillgänglighetsanpassad. Det finns också husbil/ husvagnsplatser för husvagnar och husbilar med eller utan el. Inga säsongsplatser erbjuds.

En enklare servicebyggnad finns att tillgå för dusch, toalett och diskmöjlighet.

För bokning av stuga eller husbil/ husvagnsplats: campcation.se Länk till annan webbplats.

Stugor och husbil/ husvagnsplatser går att boka från 1 juni till 30 september.

Entreprenör driver Klämmingsberg

Sedan 2021 bedrivs verksamheten av Strandvillan och deras personal.
För frågor om verksamheten kontakta: klammingsbergsbadet@gmail.com

Telefon: 076 160 51 04

Telefontider: Måndag – Fredag klockan 11:00-18:00

Tänk på säkerheten

Att vistas i vattnet, vid strandlinjen eller på bryggan är under eget ansvar. Har du barn så har du eget ansvar för barnen. Låt aldrig barn under 12 år vara själva vid vattnet! Att dyka från en brygga kan vara farligt. Du måste själv förvissa dig om att det är djupare än 2,7 meter från vattenytan. Det kan skilja mycket mellan låg vattennivå och hög vattennivå. Finns det en skylt med dykförbud är det inte tillräckligt djupt.