Njut av härlig natur med en paddeltur

Vill du fara fram på en stor sjö kantad av vacker vildmark med bergsbranter och skog? Eller glida fram på en slingrande å som påminner om Amazonas? Oavsett vilken kanotled du väljer att paddla så finns den nära!

marvikarna

Marvikarna

En av Sörmlands finaste naturupplevelser hittar du i nordöstra delen av Gnesta kommun ovanför Laxne. Här kan du paddla med hela familjen i en härlig natur med fjordliknande landskap. Marvikarna är även del av den populära paddelleden som går från Åkers Styckebruk ända till Trosa. Ta dig fram på vattnet med en dags packning, ha kikaren i beredskap och få syn på storlommar eller fiskgjusar och insup den vilda naturens skiftningar.

I reservatet finns flera rastplatser, eldstäder och torrdass. Mer information om paddelleden hittar du här och på länsstyrelsen webbsida Länk till annan webbplats..

natån

Natån

Paddla längs den slingriga Natån och njut av vacker natur – en upplevelse för hela familjen oavsett sjövana. Här, mellan sjön Naten och Båven med början i Stjärnhovs samhälle, kan du enkelt ta dig fram i en tätbevuxen dalgång med mycket fågelliv och flora. Natån är sagolik med sitt smala och inte så djupa vatten, med träd och buskar som hänger ut över kanoten. Bakom varje krök väntar något nytt. I Bertils naturtips kan du läsa mer om Natån.

frösjö

Flerdagars-tur

För dig som ville ge dig ut på en längre tur vill vi tipsa om den fyra mil långa kanotleden från Åkers Styckebruk till havet vid Trosa. Här kan du paddla genom en fantastisk natur, längs smala sund med branta strandkanter och över vackra sjöar. Trots att Marviken bjuder på Södermanlands mest genuina vildmark, är vattnen lättpaddlade och lyften endast ett fåtal. Längs leden passerar du även vackra Södertuna slott. Varför inte stanna för en lunch, promenera i slottsparken eller övernatta i någon av slottets flyglar?

kanot

Hyra kanot eller kajak?

Kanot och kajaker går att hyra hos Kanotkungen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är möjligt att påbörja eller avsluta paddlingen på annat ställe än iläggningsplatsen i Åkers Styckebruk, exempelvis vid Marvikarna. Dagsutflykter eller längre utflykter är möjliga. Tänk på att ha framförhållning på minst en vecka när du bokar.

www.kanotkungen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
info@kanotkungen.se