2023-12-21

Klicka på pilen för att se Dansutskolans julbord.

Välsmakande julbord på Dansutskolan

Under onsdagen bjöds det på traditionellt julbord i kommunens olika kök. På Dansutskolan var både eleverna och de inbjudna kommunalråden mycket nöjda.

Igår bjöd kommunens olika kök på julbord. På Dansutskolan var matsalen stämningsfullt dekorerad med granris och torkade apelsinskivor. Ur högtalarna strömmade julmusik och personalen bar juliga accessoarer. På borden fanns klassiska tillbehör, vegetariska alternativ och julgodis.

– Mest populärt var nog laxrullarna med kallrökt lax och tunnbröd. En hel del elever vågade till och med smaka sillen, berättar Angelica Lind som är köksansvarig på Dansutskolan.

Julbordet är en tradition i skolorna, förskolorna och på kommunens äldreboenden. Varje år planerar respektive kök för att kunna ge det lilla extra under några av våra högtider.

– Det är inte självklart att alla har möjlighet till ett julbord hemma, särskilt inte i tider som dessa då allt blir dyrare. Det här är ett sätt att samlas kring traditioner, och att se till att så många som möjligt får ta del av ett riktigt julbord, säger Marie Ceder Åkerlund som är kostchef i Gnesta kommun.

– Jag är verkligen stolt över alla på kostenheten som lägger ner sin själ för att barnen, våra elever och våra äldre ska få uppleva detta.

Kommunalråden Linda Lundin (S), Anna Ekström (M) och Håkan Ekstrand (C) besökte under onsdagen Dansutskolan och var alla mycket imponerade.

– Medarbetarna har skapat ett välsmakande julbord och mycket trivsam stämning. Deras engagemang ger verkligen resultat – vi mötte många glada och nöjda elever som berättade att de uppskattar maten, hälsar Linda Lundin, Anna Ekström och Håkan Ekstrand.