2023-12-19

Vattenläckan lagad på Marieströmsgatan

Den stora vattenläckan på Marieströmsgatan 2 i Gnesta lagades under måndagen och vattnet är tillbaka till de boende. Under tisdagen och onsdagen fyller vi igen hålet.

Uppdatering 19 december klockan 08.00

I går kväll lagades vattenläckan på Mariesrömsgatan och alla abonnenter har återigen vatten. Nu återstår att fylla igen gropen och uppbyggnad av dagvattensystem som vi var tvungna att riva för att komma ner till vattenledningen.
Vi beräknar att vara klara med återfyllnaden i morgon 20 december, så att boende på Marieströmsgatan 2 kan köra in på sina parkeringar till kvällen. Asfaltering av marken gör vi vid ett senare tillfälle.

Uppdatering 18 december klockan 13:10

Vattnet är avstängt och felsökningen pågår. Grävningesarbetet tar tid eftersom rören och läckan ligger långt ner i marken. Vi fortsätter med arbetet tills läckan är lagad. Den prognos vi kan ge just nu är att vattnet slås på igen tidigast i morgon tisdag.

Servicemeddelande 15 december klockan 14.46

I går kväll fick berörda i området ett sms-meddelande om att vattnet skulle stängas av idag fredag. Vattnet stängdes av en stund under tiden felsökning pågick. Nu har arbetet pausats och vattnet är tillbaka i rören. Reparationen fortsätter på måndag.

Vi vill be boende i centrala Gnesta vara lite mersparsamma än vanligt med sin vattenförbrukning tills dess. Trycket i vattentornet är lägre än vanligt, med anledning av den pågående läckan.

Planerad reparation måndag 18 december

Klockan 11 på måndag förmiddag kommer vattnet att stängas av på Västra Storgatan, mellan stationshuset och Thulegatan. Samtliga fastigheter på den sträckan påverkas, även Marieströmsgatan och Frösjö Värdshus.

Vattentankar kommer ställas ut på Strömmentorget, vid Pelle & Lottas och Frösjö Värdshus innan vattnet stängs av.

Det är svårt att komma åt vattenläckan, då den är långt ner i marken, där tjälen gör det svårt att gräva. Därför behöver vi värma upp marken innan vi kan gräva oss ner ända till läckan. På måndag morgon kommer vi att lägga ett värmetäcke på marken och omkring klockan 11 kommer marken vara möjligt att hantera.

Arbetet kommer att fortsätta tills läckan är reparerad. Under den tiden kommer vattnet vara avstängt.

Sms om driftstörning till berörda fastigheter

Vi skickar sms till de fastigheter som berörs av arbetet.

Om du inte får sms om driftstörningen, gå in och registrera ditt mobilnummer eller din e-postadress för att i framtiden ta emot sms. För att komma till registreringen, se relaterad information.