Sommarvikarier 2023 sökes till funktionshinderomsorgen

Om arbetsplatsen

I Gnesta kommun är vi 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra invånare och besökare bästa möjliga service. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Du är varmt välkommen att bli en av oss. Tjänsten är placerad på socialförvaltningen som arbetar för att erbjuda invånarna i Gnesta kommun en god och tillgänglig service utifrån individens egna behov. Vi ansvarar för kommunens omsorg för individ och familj, äldre, personer med funktionsnedsättning, den kommunala hälso- och sjukvården samt arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen arbetar på uppdrag av socialnämnden. Som sommarvikarie hos oss stöttar du personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar i deras vardag för att de ska kunna leva ett självständigt liv. Du kan arbeta på grupp- och servicebostäder, korttidsboende, boendestöd, daglig verksamhet och som personlig assistans.

Arbetsuppgifter

Arbetets innersta kärna är att bygga tillitsfulla relationer till våra boende och deltagare och ge dem stöd till ett mer självständigt liv. Arbetet innebär personligt stöd utifrån personens önskemål, förmåga och behov och tillsammans med dina kollegor ge individuellt utformat stöd i vardagslivets alla delar för att stärka den egna förmågan och motivera till självständighet utifrån varje individs förutsättningar. Arbetstiden är schemalagd dag, kväll, helg och med sovande jour. Ange i ditt personliga brev till vilken eller vilka enheter du söker: särskilda boenden, daglig verksamhet, boendestöd, korttidsboende eller personlig assistans. Semesterperioden sträcker sig mellan mitten av juni till mitten av augusti. Kan du arbeta under hela perioden är det en stor fördel. Intervjuer och tillsättning av tjänsterna kommer att ske löpande under annonseringstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som går/gått omvårdnadsprogrammet, behandlingsassistentutbildning eller likvärdig utbildning eller har erfarenhet av målgrupperna. Du ska vara socialt engagerad, lyhörd, kreativ, självständig, strukturerad och flexibel. Meriterande är kunskap om tydliggörande pedagogik, autism och IF (intellektuell funktionsnedsättning). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Datorkunskap är nödvändig då social dokumentation ingår och du måste ha fyllt 18 år. Utdrag från belastningsregistret kommer att begäras vid anställning på Regnbågens korttidsboende. Körkort B är meriterande. Inom vissa områden är B-körkort ett krav.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Publicerad
2023-01-30
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

 • Nora Holm
  Enhetschef LSS-boenden
  Telefon: 0158-275 782
  E-post: Nora Holm
 • Hanna-Leena Sandberg
  Enhetschef Daglig verksamhet
  Telefon: 0158-275 639
  E-post: Hanna-Leena Sandberg
 • Camilla Ytterdahl
  Enhchef Soc.psykiatri, Boendestöd, Pers ass
  Telefon: 0158-275 696
  E-post: Camilla Ytterdahl

Ansökan

Referensnummer
A1195454 Ansök

Övrig information

Som medarbetare i Gnesta kommun ska du känna dig trygg och kunna ha en god balans mellan fritid, familjeliv och jobb. Du har flera fina anställningsförmåner, till exempel friskvårdsbidrag, utökad föräldraledighet och ett bra försäkringsskydd. Läs mer om kommunens anställningsförmåner på gnesta.se/anstallningsformaner. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, och välkomnar därför sökande med olika erfarenheter och bakgrund. Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.