En vuxen man som håller armen runt en flicka

Föräldrakväll om alkohol, droger och tobak

Vilken är den vanligaste drogen bland ungdomar och hur ser situationen ut i Gnesta? Vad kan jag som förälder göra för att få mitt barn att avstå? Välkommen till föräldrakväll den 25 april på Elektron.

Torsdag den 25 april, klockan 18.00–20.00 är du som är vårdnadshavare till barn i sjätte klass välkommen till föräldrakväll på Elektron. Flera lokala föreläsare är på plats för att prata om ungdomars användande av alkohol, droger och tobak.

Anmäl dig senast den 17 april. Begränsat antal platser.

Under föräldrakvällen får du värdefull kunskap om vad du som vårdnadshavare kan göra för att minska risken att ditt barn börjar använda tobak, alkohol och droger. Visste du till exempel att en av de främsta anledningarna till att ungdomar avstår är att de inte vill göra sina föräldrar besvikna?

Föreläsare

Polisen i Gnesta
Polisen i Gnesta informerar om alkohol, tobak och droger. De berättar även hur situationen i Gnesta ser ut och om hur viktiga vi som vårdnadshavare är i våra barns liv för att skapa trygghet.

Elevhälsan
Representanter från Elevhälsan pratar om skolans roll, hur de arbetar, och vilket stöd de kan erbjuda barn och ungdomar.

Gnesta vårdcentral
Representanter från vårdcentralen berättar om hur drogtester fungerar.

Öppenvården
Representanter från kommunens öppenvård informerar om vilka insatser vi erbjuder familjer, barn och unga i Gnesta kommun.

Gruppdiskussion och fikapaus

Under kvällens gruppdiskussion får ni vårdnadshavare möjlighet att utbyta erfarenheter och tankar kring ämnet. Klas Jervfors Turner, rektor på Kulturskolan och fritidsgården Chill är samtalsmoderator.

Vi bjuder på ostsmörgås, kaffe och te.

Välkommen!

Barn Ungdom Familj Föreläsning Övrigt Gnesta Elektron

Plats

Elektron B-sal, Västra storgatan 15 i Gnesta

Arrangör

Gnesta kommun

Biljettpris

Gratis