Skottvång på bild

Konsert: An evening with Peter Asplund – Starring Emmalisa Hallander

Jazzartisten Peter Asplund med band kommer till Skottvångs Grufva lördagen den 15 juni. Välkommen!

Trumpetaren, sångaren och kompositören Peter Asplund möter här det senaste stjärnskottet på den svenska vokalhimlen; Emmalisa Hallander. Tillsammans med den danska toppianisten Jacob Christoffersen, välrenommerade basisten Hans Backenroth och vapendragaren Joha Löfcrantz Ramsay bakom trummorna, bjuder de på musik signerat Asplund varvat med udda guldkorn ur The Great American Songbook.

Peter Asplunds ambition att presentera jazzmusik i formatet föreställning, snarare än konsert, har blivit ett signum för honom, och efter två Gyllene Skivor, tre Grammisnomineringar och flertalet priser och utmärkelser, är jazzartisten Asplund – med ena foten i den moderna, instrumentala jazzmusiken och den andra i den Amerikanska entertainmenttraditionen – en centralfigur på den skandinaviska jazzscenen.

Information om Skottvångs Grufva

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds.


Dag och tid

  • 15 juni 2024 kl. 20.00-22.00
Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva, Laxne

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

250 kr