Skottvång på bild

Konsert: David Urwitz

David Urwitz kommer till Skottvångsscenen! I sina låtar skildrar Urwitz ofta en längtan, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande.

I vissa kretsar är David Urwitz nästintill en institution, i andra är han fullkomligt okänd. Han har länge kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet, och det ligger en del i det uttrycket. I snart 20 år har David gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. I Norge har David bland annat haft en dunderhit med låten Hos mig. I Sverige har han samarbetat och turnerat med till exempel Peter LeMarc, Caroline af Ugglas och Eldkvarn.

Lite kuriosa är att David har rekordet med flest låtar som utmanat på Svensktoppen utan att ta sig in på själva listan. Femton bubblare har det blivit så här långt. Det senaste åren har du också regelbundet kunnat höra David som sidekick i radioprogrammet SöndagsMorgan i P4.

Information om Skottvångs Grufva

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds.

Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva, Laxne

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

250 kr