Skottvång på bild

Konsert: Livet Nord - Paperbird

Livet Nord kommer till Skottvång den 11 maj! Hon är en hyllad prisbelönt violinist som inte räds att bryta gränser mellan olika genrer och kulturer.

Med sitt nya soloprojekt ”Paperbird” visar hon upp ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser. Albumet har fått lysande recensioner.

Livet Nord besitter en helt unik musikalisk identitet och hennes omistliga sound hörs på över 60 album. Hon har turnerat internationellt sedan 25 år och medverkat i ett otal ensembler och projekt. I våras släppte hon sin rosade solodebut ”Paperbird” med 18 prominenta gästmusiker och musik att gråta, skratta, vila och dansa till. Mötet mellan mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravningsmarsch, balkansväng och sprakande cirkusvals speglar rikt Livets stora variation och dynamik som musiker och kompositör.

”Paperbird” började med en poetisk cirkusföreställning, ”Ska det vara såhär??!” om en liten flicka som sörjer en död fågel. Livet Nord skrev musiken och medverkade i föreställningen. Våren 2023 fick musiken egna vingar och blev solodebuten Paperbird. Albumet pryds av en origami-koltrast – en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Precis som musiken. Den färgstarka ljudpaletten på albumet speglar Livets kärlek för möten mellan genrer och musikaliska uttryck.

Livet Nord har turnerat jorden runt med New Tide Orquesta och Kaja, varit verksam i en mängd grupper samt dans- och teaterföreställningar. Hon medverkar på minst 60 album och har utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan. I år erhöll hon också SKAP-priset som kompositör!

Information om Skottvångs Grufva

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds.

Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva, Laxne

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

250 kr