Skottvång på bild

Konsert: Puentes

Puentes uppträder på Skottvång lördagen den 11 maj! Bandet bjuder på flemencorytmer och nyskrivet material. Väkommen!

Puentes är ett möte mellan fyra musiker – influenser, bakgrunder och traditioner som korsbefruktar varandra.

Flamencon är paraplyet under vilket influenserna samlas, men ibland tillåts den strikta flamencoformen lösas upp och något nytt öppnar sig… Gruppen undersöker vad som händer när andra musikaliska uttryck släpps in – inte sällan hamnar en arabisk ton i förgrunden. Traditionella melodier samsas med nyskrivna, ofta känns rytmerna igen från flamencotraditionen, men tonspråket kanske drar åt ett annat håll. Gruppens nyskrivna texter är på svenska, arabiska och spanska.

Puentes vill bygga broar, inte murar – ett viktigt arbete i världen idag. Vi bor i ett litet land långt upp i norr, men grundtanken är att varje människas vilja att bygga broar på den plats hon befinner sig, är värdefull. På så sätt bildas ringar på vattnet som sprider sig, och Puentes vill vara en del av denna rörelse. Sångtexterna präglas i hög grad av denna tanke.

”Jag gick upp på det högsta berget, och jag ropade till världen:
Jag är född, därför har jag rätt att leva här! Det finns inget överlägset folk, alla är vi utvalda Vänner, förlåt oss för dom tusentals brott som är begångna i denna villfarelse Det finns inget överlägset folk Alla är vi utvalda” - (”Mientras la tierra está girando” (Bamberas) ur Puentes)

Information om Skottvångs Grufva

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds.

Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva, Laxne

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

250 kr