Wounded hearts

Temahelg: Föreställningar och samtal i fredens tecken

Långsjö teater arrangerar temahelgen Wounded hearts and healing thoughts med intressanta föreställningar, samtal och café.

Temahelgen är i fredens tecken och publiken kommer att bjudas på både hjärtskärande, humoristiska och allvarliga programpunkter.

Medverkande grupper och organisationer: Kaha Scenkonst, Eva Dällerud, Hans Qviström och Clowner utan gränser med flera.

Temahelgerna arrangeras av Långsjö teater på Salong Central i Gnesta och har särskilda teman/fokus där teatergruppen själv sätter upp egna föreställningar eller tar in gästföreställningar. I föreställningarna bjuds publiken in till samtal och möten.

Programpunkter

Lördag 20 april

Jag, mamma och förintelsen + samtal

Aldrig mer, så sa man efter Förintelsen. Mamma var 13 år när hon 1945 kom till Sverige med hjälp av Röda korset. Då hade hon under ett helt år varit nazisternas fånge och överlevt flera förintelse- och koncentrationsläger.1954 föddes jag. Det här är en personlig berättelse från både första och andra generationen.

Tid: 15.00-16.30
Åldersgräns: Från 12 år
Av och med: Eva Dällerud, regi Gunilla Orvelius

Evangelium för troll + samtal

En monolog om hopp och ansvar i flyktingkrisens tid. Dramatisering av David Qviströms reportagebok med samma namn. Hur ser vårt ansvar för migranter ut egentligen? När idealisten tvingas möta realisten kan självkänslan få en knäck. Har vi alla ett troll inom oss?

Tid: 19.00-20.15
Åldersgräns: Från 13 år
Av och med: Hans Qviström

Söndag 21 april

Konflykt (Barnföreställning)

I ett ingenmansland efter katastrofen. Åskan mullrar i fjärran. Av en slump möts två clowner. De har stannat till för natten men istället för sömn uppslukas de av en konflikt lika grym som det värsta av oväder. Med stort allvar och mycket humor utforskar föreställningen krigets grogrund och vad som händer när en bygger sin egen känsla av trygghet på bekostnad av andra. Föreställningen är interkulturell och kan förstås oavsett språk; den innehåller enbart några få enkla ord på arabiska och svenska/engelska.

Tid: 15.00-15.45
Ålder: Från 7 år
Av och med: Baha Sidan och Kajsa Englund (Kaha Scenkonst)

Barn Familj Teater Övrigt Gnesta

Plats

Salong Central, Ågatan 5A i Gnesta (Ingång vid Visbohammarbron)

Arrangör

Långsjö teater

Biljettpris

Festivalpass: 390 kronor
Enstaka föreställningar: 200 kronor
Barnföreställning Konflykt: 150 kronor