en löpare som springer i skogen

Motionsspår

Som permanentboende, fritidsboende eller besökare i Gnesta kommun har du möjlighet att berika din fritid med olika typer av aktiviteter. Det finns också motionsslingor med belysning.

I Gnesta tätort finns det färgmarkerade motionsspår och ett el-ljusspår vid Hagstumosse Idrottsplats. Här kan du välja på olika långa slingor i en härligt kuperad terräng. Total längd på den belysta slingan är 3 km. Spåret är grönmarkerat och börjar vid Sportstugan. 5:an är ett längre spår som är härligt kuperat när det följer elljusspåret i övrigt är det flackt. Total längd är 5,6 km. Spåret är märkt med gula markeringar och börjar vid Sportstugan och är tänt från klockan 06.00 till 22.00 när det är mörkt.

Vid Hagstumosse hittar du också en MTB-bana och en reflexbana. MTB-banan går utmed en kuperad smal stig märkt med orangea markeringar. Hela MTB-banan är 4 km långt. Spåret börjar vid Sportstugan. Reflexbanan ligger i en kuperad terräng. Spåret är märkt med små gula reflexer som syns bäst i pannlampans eller ficklampans sken. Hela reflexbanan är 5 km lång. Spåret startar vid Sportstugan, OK Klemmingen. Hela spårkartan, se relaterad info.

Förhållningsregler i spåren

Passage från norra sidan av 57:an till södra sidan får endast ske genom tunnlarna. Det är tänt att man springer eller går motsols. Motorfordon och hästar är förbjudna att vara på spåren. Mountainbike-banan, MTB, är endast tillåtet på det nya MTB-spåret. Visa respekt för andra som nyttjar spåren. Vintertid spåras det för skidåkning. Gå aldrig i skidspåren. Skidsäsongen är väldigt kort och våra skidspår sköts helt ideellt.

Hitta hit

OK Klemmingens sportstuga, Sigtunavägen 54.

Björnlunda

I Björnlunda ligger elljuspåret vid Björnlunda Hembygdsgård, strax utanför samhället. Slingan är knappt 2 km.

Laxne

I Laxne hittar du en belyst slinga med start vid vändplanen på Utvägen. Slingan mäter 1,1 km.