Här kan du feriearbeta 2024

Här kan du läsa mer om årets ferieplatser. Observera att vissa platser kräver utdrag från polisens belastningsregister.

Gnesta bibliotek

På biblioteket arbetar vi med bokuppsättning, ordnar och sorterar böcker. Vi hjälper låntagare med boksök och utlåning, ordnar läsaktiviteter för barn och sköter bibliotekets webbplats.

Platsens författare

Vill du sommarjobba med skrivande? Då ska du söka feriearbete som Platsens författare.

Under tre veckor får du skriva en text med temat "Gnesta". Du får handledning av en professionell författare och möjlighet att träffa andra skrivande unga från Sörmland. Din arbetsplats är på Gnesta bibliotek.

Så här ansöker du

Skriv en text där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du vill delta i Platsens författare. Texten ska vara max ett A4. Bifoga texten i din ansökan.

Syftet med projektet är att synliggöra Sörmland som en litterär plats, samt att ge unga en möjlighet att utveckla sina litterära förmågor.

Musiker i band

Du som kan sjunga eller spela ett instrument är välkommen att söka till årets ferieband. Vi kommer att hålla i konserter runt om i Gnesta.

Musiker i band startar sitt feriearbete lördag 15 juni, vecka 24 och avslutar arbetet söndag den 7 juli vecka 27.

Kök

Är du intresserad av matlagning? I kommunens kök får du laga mat till förskolor, skolor och äldreomsorgen i Gnesta kommun. Vi förbereder lunch, mellanmål och kvällsmat. Vi städar kök, serverar, diskar och bakar.

Köken finns på Strandhagens beonde i Gnesta centralort, på Ekhagens boende i Björnlunda, på Frejaskolan och på Dansutskolan.

Observera! Du måste skicka efter ett utdrag från polisens belastningsregister för att arbeta i kommunens kök. Här kan du läsa mer.

Förskola

Är du intresserad av pedagogiskt arbete med barn som går på förskola. Här arbetar vi bland annat med olika typer av lekar, omvårdnad, pyssel och både inne- och utomhusaktiviteter. Vi hjälper barnen med påklädning, under matservering och utför lättare städning.

Du kan feriearbeta på förskolan Ängen i Björnlunda, Gläntan i Laxne, Fågeldansen, Kristallen, Sjstugan Tallen och Frustuna i Gnesta centralort.

Observera! Du måste skicka efter ett utdrag från polisens belastningsregister för att arbeta på förskola. Här kan du läsa mer.

Fritids

På fritids jobbar vi med barn från sex år och uppåt. Vi ordnar olika sociala aktiviteter – vi spelar spel, pysslar och ritar med barnen. Vi ordnar också olika utomhusaktiviteter.

Du kan feriearbeta på Dansutskolan och Frejaskolan.

Observera! Du måste skicka efter ett utdrag från polisens belastningsregister för att arbeta i kommunens kök. Här kan du läsa mer.

Vaktmästare

Trivs du med ett fysisk arbete? Som vaktmästare i kommunen får du varierade arbetsuppgifter. Vi jobbar bland annat med grovstädning, att flytta möbler, målning, enklare trädgårdsarbeten, planering och renhållning.

Vill du kombinera vaktmästeri med arbete på fritids? På Welandersborgsskolan är du vaktmästare måndag–onsdag och arbetar på fritids torsdag–fredag.

Du kan feriearbeta på Welandersborgskolan i Björnlunda, Frejaskolan och Dansutskolan i Gnesta centralort samt på kommunhuset.

Observera! Du måste skicka efter ett utdrag från polisens belastningsregister för att arbeta på en skola. Här kan du läsa mer.

Äldreomsorg på särskilt boende

På Strandhagen och Ekhangens särskilda boende får du arbeta inom äldreomsorgen. Vi ordnar olika aktiviteter, dukar och diskar vid måltider, spelar spel, städar och bäddar sängar, läser tidningen och är ett stöd vid promenader.

Strandhagen finns i Gnesta centralort och Ekhagen Björnlunda.

Hemtjänsten i Björnlunda

I hemtjänsten följer du med din handledare hem till olika brukare. Vi umgås med de äldre, är ett stöd vid promenader, lämnar matlådor, dukar fram mat och diskar.

Återvinningscentralen

Du som feriearbetar på återvinningscentralen kommer att arbeta i fyndhörnan. I fyndhörnan får besökarna skänka hela och rena saker som de inte längre vill ha, som någon annan besökare kan få. Du ser till att det är ordning i fyndhörnan och hjälper besökarna. Du får dessutom lära dig om arbetet på en återvinningscentral.

Återvinningscentralen finns i Vackerby industriområde.

Gnesta idrottsskola

Som ledare på Gnesta idrottsskola stöttar och vägleder du barn till att våga testa nya sporter. Barn i Gnesta kommun får prova på idrotter som bland annat orientering, innebandy, friidrott, fotboll och taekwondo.

Dina arbetsuppgifter är att hjälpa barnen när de testar sporterna, hjälpa till vid måltiderna och när vi förflyttar oss mellan olika aktiviteter.

Din första arbetsvecka består av utbildning och introduktion. Själva idrottsskolan pågår sedan i två veckor där du som feriearbetare leder arbetet tillsammans med representanter från olika idrottsföreningar .

Observera! Du måste skicka efter ett utdrag från polisens belastningsregister för att arbeta med barn. Här kan du läsa mer.