Feriearbete sommaren 2024

I sommar har du som är född 2007 och 2008 möjlighet att feriearbeta i kommunen. Det är en chans att testa på arbetslivet, samla värdefull erfarenhet och att tjäna egna pengar.

Ansökan öppnar den 11 mars.

Vem får feriearbeta?

Du som är född 2007 eller 2008 och folkbokförd i Gnesta kommun kan ansöka om ferieplats. För att få ett feriearbete krävs det också att du kan arbeta de tre veckorna du blir erbjuden.

Vad är feriearbete?

Som feriearbetare får du möjlighet att prova på ett av kommunens yrken under tre veckor i sommar. Du får arbetslivserfarenhet, kan knyta nya kontakter, tjäna egna pengar och inspireras till ditt framtida yrkesval. Du som feriearbetar går bredvid ordinarie personal i någon av de verksamheter där vi erbjuder plats. Du får handledning i dina arbetsuppgifter.

Är jag garanterad en ferieplats?

Nej. Vi har ett begränsat antal ferieplatser och kan därför inte garantera alla sökande en plats.

Hur ansöker jag om ferieplats?

Ansökan öppnar den 11 mars och då kommer det finnas en ansökningslänk på denna sidan. Sista ansökningsdag är den 31 mars. Platserna tilldelas genom lottning.

Om du blir erbjuden ferieplats

Den 8 april skickas erbjudande om ferieplats ut. Du har tio dagar på dig att tacka ja till platsen. Senast den 17 april ska du ha svarat på erbjudandet. Om du inte svarar går platsen vidare till någon annan.

Du som får en plats måste vara tillgänglig under perioden du blir erbjuden ferieplats. Om du inte är tillgänglig får du tacka nej, så går platsen till en annan sökande.

Vi har ett begränsat antal ferieplatster. Om någon tackar nej till en erbjuden plats den 8 april lottar vi ut platsen på nytt till en annan sökande.

När kan jag feriearbeta?

Du kan välja mellan två perioder för feriearbete. Det är viktigt att du är tillgänglig den perioden du väljer. Du väljer period i ansökan.

Period 1: vecka 25–27 (17 juni–5 juli)
Period 2: vecka 29–31 (15 juli–2 augusti)

Du som ansökt till Musiker i band startar lördag 15 juni, vecka 24.

Du får arbeta max 90 timmar på tre veckor, vilket innebär cirka 30 timmar per vecka. Arbetstiderna varierar mellan arbetsplatserna.

Vilka feriearbetsplatser finns?

Gnesta kommun har flera feriearbetsplatser. Information om platerna kommer inom kort. Uppge dina önskemål i rangordning 1–4 när du ansöker om ferieplats.

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig!

E-post: feriearbete@gnesta.se
Kommunens växel:
Tel. 0158-275 000
E-post: gnesta.kommun@gnesta.se

Lycka till!