Louise Jervfors Turner

Louise Jervfors Turner

Lärare i drama, musikalgruppen och LEK.

Hur började du spela teater

– Jag började när jag var 9 i Hudiksvalls arbetarteater.

Vilken föreställning är du mest nöjd med?

Det är svårt att inte ta upp Momo - eller kampen om tiden här. Många av barnen hade aldrig tidigare spelat teater och de framsteg de gjorde under läsåret och det slutresultat som kom fram var verkligen enastående. Det var också väldigt roligt att alla kollegorna var delaktiga med en fantastisk orkester, ljuvliga sånger och helt otroliga koreografier! De senaste barnföreställningarna på Oktoberteatern blev också roliga och bra.

Vad är det roligaste med att vara dramalärare?

– Att skapa magi tillsammans med eleverna och när de själva upptäcker dessa stunder av magi. Deras framsteg, glädje och kreativitet ger mig detsamma tillbaka.

Kan du berätta om en minnesvärd föreställning?

– Som skådespelare har de föreställningar jag medverkat i på Oktoberteatern varit väldigt fina och stämningsfulla med viktiga budskap. Min egen föreställning "Men säg nåt då" är jag också nöjd med på så vis att den verkligen kom i rullning och har spelats i många år över hela landet för tacksamma elever och lärare. Annars var "Först föds man ju av Line Knutson med Hemvändarensemblen i Hälsingland och Kindertransport på East 15 Acting School i London väldigt minnesvärda.

Har du någon favoritskådespelare?

– Generellt sätt är jag väldigt svag för brittiska skådespelare. Några exempel är skådespelarna i Downtown Abbey, barnmorskan i East End, Little Britain, deckare. Listan är oändlig. Emily Watson, Lorence Olivier, Meryl Streep, Nicole Kidman, Kate Winslet, Allan Edvall, Colin Firth och Helen Mirren är andra favoriter.

– Lars Rudolfsons föreställningar med mimartister brukar vara fantastiska! Jag älskar fysisk teater som exempelvis Theatre Complicité. Många av Tim Burtons filmer är ofta fantastiska men inte alltid.

Kan du något annat än det du undervisar i?

– Jag är också utbildad bildlärare på konstfack.

Spelar du i någon ensemble?

– Skådespelare på Oktoberteatern i Södertälje samt i Teater Millicent.