Lärplattformen Vklass

I Gnesta kommun använder vi Vklass som lärplattform i förskolan.

Vklass – vår lärplattform

Om du har flera barn i Gnesta kommer de att vara samlade i ditt Vklass-konto.

Om du har barn i förskolan och/eller på fritidshem kommer du att lägga in omsorgstider för ditt barn via Vklass.

Du kan logga in både via webbläsare och appen Vklass, och inloggning sker med bank-id. Om du saknar bank-id behöver du kontakta Gnestas Vklass-support, se under kontakt.

Inloggning

Det är viktigt att du som vårdnadshavare kan logga in på Vklass. Så här gör du som vårdnadshavare för att logga in med bank-id:

1. Logga in på Vklass via webbläsare Länk till annan webbplats. eller via appen Vklass. Logga in med bank-id.

2. Första gången du loggar in behöver du verifiera din mejladress. Du kommer att få ett mejl med en länk att följa för att göra detta.

3. Efter att du loggat in första gången behöver du kontrollera att din mejladress och mobilnummer stämmer, uppdatera det vid behov.

4. Du som har barn i förskola och/eller fritidshem behöver skriva in ditt barns omsorgsschema, alltså tider för lämning och hämtning i förskola och fritidshem, i Vklass.

Support

Information om hur Vklass fungerar, exempelvis manualer och instruktionsfilmer, finns på Vklass hemsida. Guiderna hjälper dig att lära dig hur Vklass fungerar, och vi rekommenderar att du kollar igenom dessa. Se relaterad information.

På Vklass webbsida finns svar på vanliga frågor och en övergripande instruktionsfilm för vårdnadshavare, se relaterad information.