Mat förskola tallrik

Mat i förskolan

Bra mat är viktigt för växande barn. Alla barn i kommunens verksamheter har rätt att få en näringsriktig och varierande kost.

När vi lagar ditt barns måltider följer vi kommunens kostpolicy och utgår ifrån Livsmedelsverkets riktlinjer.

Vi använder gärna ekologiska råvaror och produkter. Följande är ekologiska: mjölk, pasta, gryn och en sorts knäckebröd.

Frukost

  • Gröt, fil eller yoghurt med flingor
  • Smörgås med pålägg
  • Grönsak eller frukt

Lunch

Lunchen ska bestå av god, omväxlande och näringsrik mat. Vi strävar efter att laga så mycket som möjligt från grunden, exempelvis gratänger, vegetariska rätter och grytor.

  • Varmrätt med kött, fisk, soppa och en vegetarisk rätt
  • Potatis, ris, bulgur och/eller pasta
  • Grönsaksbuffé med flera sorters grönsaker
  • Ekologisk lätt- eller mellanmjölk samt vatten

Mellanmål

  • Smörgås med pålägg, mjölk, fil eller yoghurt samt frukt eller grönsak

Specialkost

Önskemål om specialkost vid kulturella eller etiska skäl meddelas till personalen i köken.

Om ditt barn behöver specialkost på grund av medicinska skäl kontakta BVC, som meddelar köket barnets behov av anpassad kost.

BVC ansvarar för att kökets uppgifter om specialkost är uppdaterade. Viktigt är att meddela skolsköterskan om det blir någon förändring angående kosten.

Vi serverar aldrig jordnötter, nötter, mandel eller sesamfrön på grund av allergirisken. 

Senast publicerad 2019-06-25