Strandhagens brygga i Gnesta

Strandhagens brygga

Demens och kognitiv sjukdom

I Gnesta kommun finns en demenssamordnare som kan vägleda och stödja i frågor kring minnesproblematik. Kommunen har även en dagverksamhet för personer med demenssjukdom och kognitiv sjukdom.

Strandhagens brygga är en dagverksamhet för dig som bor hemma och har en lätt till medelsvår demenssjukdom/kognitiv sjukdom. Verksamheten finns i fräscha lokaler i direkt anslutning till Strandhagens äldreboende.

På Strandhagens brygga finns det möjlighet att träffa människor som befinner sig i liknande situation, delta i aktiviteter och stimulera sina förmågor utifrån behov och intressen. Besöken på dagverksamheten ger också stöd och struktur i vardagen samtidigt som anhörig får avlastning. Det ökar möjligheten för den som är demenssjuk att kunna bo kvar hemma.

Strandhagens brygga är sedan november 2023 en Silviahemscertifierad verksamhet. Det innebär att personalen har genomgått utbildning i flera steg. Läs mer om Silviahemscertifiering här Länk till annan webbplats..

Strandhagens brygga har öppet måndag–fredag.

Hur ansöker jag?

Alla har rätt att ansöka om hjälp och ansökningarna prövas efter ditt individuella behov. Ansökan kan vara både skriftlig, muntlig eller via vår e-tjänst.

Vill eller kan du inte använda vår e-tjänst kan du kontakta kommunens servicecenter så kopplar de dig vidare till en biståndshandläggare för hjälp, se kontakt.

Äldreboende för personer med demenssjukdom

På våra tre äldreboenden i Gnesta kommun finns särskilda avdelningar för personer med demenssjukdom/kognitiv sjukdom. Vill du veta mer om kommunens äldreboenden, se relaterad info.

Prata med demenssamordare

Gnesta kommuns demenssamordnare och diplomerade Silviasyster Viktoria Axzell har lång erfarenhet av arbete inom demensvården. Hon finns på plats för att utbilda, informera och stödja i frågor som rör kognitiva sjukdomar. Demenssamordnare samarbetar med övriga funktioner inom kommunen, så som biståndshandläggare och anhörigkonsulent, och även med regionens vårdcentraler och minnesmottagningar.

En gång per termin erbjuder kommunen en gratis föreläsning om minnessvikt och kognitiv sjukdom. För mer information om föreläsningen eller om du har andra frågor - tveka inte att höra av dig till demenssamordnare. Se kontakt.