Strandhagens brygga i Gnesta

Strandhagens brygga

Demens

I Gnesta kommun finns en demenssamordnare som kan vägleda och stödja i demensfrågor. Kommunen har även en dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Strandhagens brygga är en dagverksamhet för dig som bor hemma och har en lätt till medelsvår demenssjukdom. Verksamheten finns i fräscha lokaler i direkt anslutning till Strandhagens äldreboende.

På Strandhagens brygga får den som är demenssjuk träffa människor i liknande situation, delta i aktiviteter och bevara och stimulera minnesfunktioner. Besöken på dagverksamheten ger också stöd och struktur i vardagen. Samtidigt får närstående avlastning, vilket ökar möjligheten för den som är demenssjuk att kunna bo kvar hemma.

Dagverksamheten har öppet måndag-fredag.

Hur ansöker jag?

För att komma till Strandhagens brygga behöver du ett beslut från biståndshandläggare. Du ansöker om insatsen med vår e-tjänst eller med en blankett, se relaterad information.

Vill eller kan du inte använda vår e-tjänst kan du kontakta kommunens servicecenter så kopplar dem dig till en biståndshandläggare för mer hjälp, se kontakt.

Äldreboende för personer med demenssjukdom

På våra två äldreboenden i Gnesta kommun finns särskilda avdelningar för personer med demenssjukdom. Där kan personer med demenssjukdom vara både inomhus och utomhus under trygga former.

Prata med demenssamordare

Gnesta kommuns demenssamordnare och diplomerade Silviasyster Viktoria Axzell har lång erfarenhet av arbete inom demenssjukvården. Hon finns på plats för att utbilda, informera och stödja i frågor som rör demens. Tveka inte att höra av dig till Viktoria om du har frågor. Se kontakt.